Αρχειοθήκη ιστολογίου

Απο το Internet για το D-STAR.

Κάποιες σελίδες που γράφουν κάποια πράγματα, χωρίς την δυνατότητα αντίλογου.
Μια από αυτές είναι και η http://www.dstar.gr/ όπου και το copy-paste ακόλουθο κείμενο(α).

Μερικά πλεονεκτήματα στο χόμπι μας από αυτό το δίκτυο θα είναι :
Δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του φάσματος στα V-Uhf αφού μειώνεται ακόμα περισσότερο το εύρος για τη κάθε διαυλοποιημένη επικοινωνία, που θεωρητικά σήμερα (στα Vhf) είναι 12,5 KHz αλλά στη πράξη ακόμα χρησιμοποιείται ευρέως η 25 Khz.. Αυτό σημαίνει περισσότερες ταυτόχρονες επικοινωνίες και λιγότεροι επηρεασμοί.

Εδώ κάτι ξέφυγε του συντάκτη. Μήπως είναι καλύτερα να μας πει από πού να αγοράσουμε κατευθείαν νέα μηχανάκια χωρίς περιστροφές και σάλτσες?

Ο ίδιος επαναλήπτης εξυπηρετεί φωνή και δεδομένα (χαμηλής ταχύτητας). Αυτό θα δώσει άνθηση στις απλές ψηφιακές επικοινωνίες (APRS, DX-Cluster, SMS) αλλά και θα βοηθήσει πάρα πολύ σε επικοινωνίες ανάγκης.

Ο εξοπλισμός που έχουμε τώρα είναι συμβατός για όλα αυτά τα θαύματα?

Θα δώσει μεγάλη ώθηση στη χρήση και αξιοποίηση των μικροκυματικών συχνοτήτων που σε μεγάλο ποσοστό τις σνομπάραμε μέχρι τώρα (1,2 5 και 10GHz). Επιπλέον θα εμφανισθούν πολλοί κινητοί σταθμοί στα Shf.

Το ξαναέγραψα. Το μοναδικό SHF μηχάνημα προς το παρόν κοστίζει 900$ USD και φυσικά είναι τι άλλο? Icom.

Θα ολοκληρώσει τη διασύνδεση όλων των επαναληπτών, ώστε να μπορεί να μιλήσει από όπου και να έχει πρόσβαση κάποιος στο δίκτυο αυτό, σε όποιον άλλο ανταποκριτή του δικτύου θέλει. H τεχνολογία αυτή είναι η ολοκληρωμένη αντίστοιχη του EchoLink.. Κάτι που θα μας φέρει όλους πιο κοντά (ίσως) αλλά και θα βοηθήσει και σε καταστάσεις ανάγκης.

Μα αυτό λέμε τόση ώρα. Όλοι μαζί και μια οικογένεια Icom.

Θα δώσει περισσότερες λειτουργικές δυνατότητες στην ακρόαση σε έναν επαναλήπτη φωνής, ώστε να ακούμε γενικές κλήσεις και συγκεκριμένα γκρουπ χρηστών και να αγνοούμε άλλα που ίσως είναι κουραστικά, αλλά μερικές φορές αναγκαζόμαστε να τα παρακολουθούμε θέλουμε δεν θέλουμε. Γενικά θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που έχουν οι επαναλήπτες για χρήση από κινητούς σταθμούς.

Ε δεν είναι έτσι ακριβώς. Ο διαμοιρασμός του χρόνου στον επαναλήπτη θα είναι ο ίδιος. Και να σε καλέσει ο φίλος σου που θα ακούσεις την κλήση του με το χαρακτηριστικό σου, για να ενεργοποιηθεί ο δέκτης σου, δεν θα βγάλεις τους άλλους στην αναμονή για να δουλέψεις μόνος σου τον επαναλήπτη.

Τέλος το χόμπι μας θα είναι πάλι στην αιχμή της τεχνολογίας, αφού θα συναγωνίζεται επάξια και θα οδηγεί τις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Ναι και το TETRA είπαμε τεχνολογία του μέλλοντος είναι. Εκεί θα καταλήξουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: